Volledig scherm
PREMIUM
De Brouwerijweg. © Gerard Burgers

Hoe betaald parkeren de wijk Heijenoord verdeelt

ARNHEM - Is betaald parkeren de oplossing om ‘wijkvreemde parkeerders’ te weren? Bewoners van de Brouwerijweg denken van wel. Ze wagen nu een nieuwe poging. De buurt is er niet blij mee.

Het onderwerp ‘betaald parkeren’ zorgt in de Noord-Arnhemse wijk Heijenoord voor onrust. Een deel van de bewoners is voor, een ander deel is tegen. Gevreesd wordt nu dat de gemoederen andermaal verhit raken. Net als in 2013, toen een eerder gemeentelijk voorstel ervoor zorgde dat mensen niet meer met elkaar spraken.

In Heijenoord zijn de bewoners van de Brouwerijweg voorstander van het invoeren van betaald parkeren. De Brouwerijweg is de eerste straat die buiten de huidige betaald parkeerzone ligt. Als gevolg daarvan is er veel overlast van zogeheten wijkvreemde parkeerders. Voor de bewoners zelf zijn vaak geen parkeerplaatsen meer beschikbaar, omdat die in bezit zijn genomen door treinforenzen, werknemers van naburige bedrijven en kantoren of zelfs door mensen die in het centrum van de stad werken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.