Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Roos Koole

Hoe het ‘k-woord’ leidde tot bedreiging en kindermishandeling: ‘Het is k-zus en k-zo’

Bij de politierechterMeneer B. (54) heeft om privéredenen een enorme hekel aan het ‘k-woord’ waarbij de ‘k’ voor kanker staat. Hij wil dan ook beslist niet dat zijn twee kinderen (4 en 5 jaar) dat woord gebruiken, verklaart hij aan rechter Goossens. 

Quote

Hij bleef maar pushen. Hij zei dat ik mijn kinderen niet goed opvoedde

Meneer B.

Hij voert een eenzame strijd want hij woont al 25 jaar in ’t Broek waar het volgens hem de laatste jaren rumoeriger is geworden door de komst van vooral jongere bewoners.

„Het is k-zus en k-zo”, zegt hij. „De woningbouwvereniging douwt er van alles in.” Het k-woord behoorde ook tot het vocabulaire van zijn 4-jarige buurjongetje en daarom liet hij zijn kinderen liever niet met hem spelen.

Het kereltje trok zich weinig van dat contactverbod aan want hij meldde zich geregeld aan de deur om het gezelschap van zijn buurtgenootjes te zoeken. Op 2 oktober 2019 belde hij weer aan bij maar meneer B. hield de boot af.

„Ga maar gewoon weg”, zei hij tegen het jongetje dat daarna huilend naar huis liep. Dat leidde tot verontwaardiging bij de vader. Hij sprak meneer B. aan en het gesprek escaleerde al snel, helaas in het bijzijn van de kinderen van meneer B.

In de hitte van het conflict gaf meneer B. zijn eigen koters toen zoals hij zegt ‘een schop onder de kont’. Beide peuters vielen ondersteboven. „Ze wilden niet luisteren”, zei een getuige.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.