Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Hoe komen we ooit nog normaal aan een huis? ‘Druk is zo hoog dat het Rijk wel gaat bewegen’

verkiezingsserie #5In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart neemt De Gelderlander zes thema’s onder de loep die inwoners van de regio bezighouden. In aflevering 5: hoe komen we ooit nog op een normale manier aan een woning?

7 reacties

 • KERKHOFF

  9 maanden geleden
  in mijn beleving is de grootste oorzaak van "te kort aan koopwoningen" omdat er geen redelijk alternatief is om "geld rendabel te maken". De meeste bronnen zijn opgedroogd zodat het zoeken naar rendement een vergrootglas affaire is geworden. Mede door de bemoeizucht, lees aansturing, van gemeente in het verleden, voor 2000, hebben we nu een dramatisch situatie. Helaas te weinig karakters om het exact toe te lichten.
 • Joris Driepinter

  9 maanden geleden
  Het is een kwestie van even afwachten, zodra de rente flink gaat stijgen zullen grote groepen mensen in de problemen komen, want geld is momenteel veel te goedkoop natuurlijk... als de rente verdubbeld, is het nóg goedkoop geld. Klein geld is te duur en lastig te verkrijgen helaas, want dáár zit eigenlijk de economische groei... en zo rommelen we door tot de volgende economische crisis !
 • Kai Jansen

  9 maanden geleden
  Het woning tekort komt door een tekort aan bouw? Huh? Er zijn teveel mensen voor het aantal woningen want het aantal mensen is sterk gestegen. Ja dan kun je meer gaan bouwen, maar draai oorzaak en gevolg niet om.
 • Gert Mans

  9 maanden geleden
  Patrick Kaspers, Het ministerie van Binnenlandse Zaken bepaalt hoeveel vluchtelingen dit per gemeente moeten zijn. Dit is afhankelijk van het aantal inwoners in een gemeente. Gemeenten moeten vluchtelingen binnen drie maanden huisvesting aanbieden, anders kan Provinciale Staten sancties opleggen.
 • Hans de Graaf

  9 maanden geleden
  Mensen zijn zelf de grootste oorzaak van de prijsopdrijving, gestimuleerd door maximale hypotheken en exceptioneel lage rentes (met dank aan de ECB). De schaarste wordt mede veroorzaakt door de hoge instroom van én buitenlandse arbeiders (woningen worden opgekocht door investeerders/huisjesmelkers) én asylzoekers (versterkt door de gezinshereniging).

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.