‘Hoe kon je dit doen voor de ogen van je eigen zoontje?’

videoARNHEM -  Tegen de 41-jarige Ahmed A. uit Mook is dinsdag een gevangenisstraf geëist van veertien jaar voor een poging zijn ex-vriendin en haar ouders in hun woning in Arnhem van het leven te beroven. Hij zou dat hebben gedaan voor de ogen van zijn 8-jarige kind. 

De ex-vriendin liep tien steekwonden op die volgens de artsen potentieel dodelijk waren. Haar ouders die tussenbeide kwamen, werden ieder vijftien keer geraakt. 

De moeder liep een gebroken nekwervel, een scheurtje in haar schedel, een bloedprop in de halsader en een geperforeerde hersenvlies op. Haar man liep blijvende gehoorschade op doordat zijn trommelvlies was doorboord.

Het jongetje was op het lawaai afgekomen en zag alles vanaf de trap gebeuren. ‘Papa niet doen!’, riep hij volgens betrokkenen.

Hulpgeroep

Hulpdiensten na het steekincident aan de Gemertstraat in Arnhem in februari.
Volledig scherm
Hulpdiensten na het steekincident aan de Gemertstraat in Arnhem in februari. © GinoPress

De officier van justitie gaat ervan uit dat de man in februari doelbewust naar de woning ging om zijn ex, die twee weken eerder na een ruzie bij hem weg was gegaan, te vermoorden. Hij zou al eerder hebben gedreigd haar om te brengen.

De verdachte ontkent. Volgens hem is er een andere dader. Hij heeft bij de politie een naam genoemd, maar onderzoek ernaar leverde niets op. De man kwam die dag volgens afspraak het zoontje brengen en bleef koffie drinken. Op een gegeven moment vroeg hij of hij even met zijn ex-vriendin kon spreken. 

Volgens de ex-vriendin pakte hij in de hal een schroevendraaier uit zijn zak en stak hij op haar in. Ze werd in haar hoofd en hals geraakt. Op het hulpgeroep van hun dochter probeerden de ouders tussenbeide te komen.

Verklaring

Uiteindelijk wist de zwaargewonde vader de verdachte de deur uit te werken. Een vrouw uit een paar straten verderop trof de bloedende verdachte even later voor haar deur aan. Terwijl ze een ambulance belde, zag ze hoe de man zichzelf probeerde te verhangen aan een ketting bij haar deur. De verdachte ontkent ook dit.

Hij kwam nooit eerder met justitie in aanraking. Hij heeft geweigerd mee te werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De officier van justitie ziet geen mogelijkheid tbs te eisen zonder diagnose en houdt haar hart vast voor de dag dat de man onbehandeld vrij komt.

,,Wat hebben we je misdaan? Hoe heb je dit kunnen doen voor de ogen van je eigen zoontje?”, aldus de slachtoffers in hun verklaring. De raadsman ziet geen bewijs voor voorbedachte rade.

Uitspraak: 21 december.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.