Merhawi voor hij uit Arnhem vertrok.
Volledig scherm
PREMIUM
Merhawi voor hij uit Arnhem vertrok. © Erik van 't Hullenaar

Hoe Merhawi (18) maanden op straat moest doorbrengen: ‘Steeds meer Eritrese jongeren zitten in dit schuitje’

ARNHEM/ UTRECHT – Veel spullen had hij niet. Wat kleren, zijn laatste geld en zijn mobiele telefoon. Hij pakte ze op en keek achterom, een plan had hij niet. Maar blijven was geen optie. Nog voor zijn 18de verjaardag vertrok Merhawi (‘liever geen achternaam’) vorig jaar maart uit het asielzoekerscentrum in Arnhem. Hij liep het gebouw uit en de poort door, zo onopvallend mogelijk. Het waren zijn eerste stappen in de illegaliteit. 

8 reacties

 • H. Boom

  2 maanden geleden
  Vluchtelingen hebben meer rechten dan een gehandicapten in Nl. Althans als je niet gehandicapt geboren wordt. Ik ben ziek maar helaas niet aangeboren, dus geen rechten. De diagnose heeft 10 jr op zich laten wachten dankzij een niet betrokken huisarts. Weg arbeidsverleden, maar wel ziek en gehandicapt. Dat betekent geen rechten en geen geld. Participatiewet is uitbuiterij. Geef deze Nederlanders een pardon of break maar niet al die zo genaamd zielige buitenlanders.
 • Robin Schregel

  2 maanden geleden
  Je wordt niet afgewezen omdat je geen papieren hebt. Bijna niemand heeft dat. Hij is afgewezen omdat hij waarschijnlijk uit Somalie komt. Wordt gecheckt adhv zijn taal en kennis van het land waar hij zegt vandaan te komen. Onzinverhaal dus over die ontbrekende papieren.
 • Mari van Delft

  2 maanden geleden
  Natuurlijk weer via een uitgebreid zielig verhaal in de media proberen in Nederland te blijven. Maar degene die afgewezen zijn moeten direct op welke manier dan ook terug gestuurd worden naar land van herkomst.
 • ARNO Beyer

  2 maanden geleden
  @Björn; heb jij een oplossing voor dit probleem? Je kan mensen niet aan hun lot overlaten in de hoop dat het probleem dan vanzelf verdwijnt. Het land van Rutten waarin wij leven heeft het veel te druk met het verdedigen van het grootkapitaal waardoor open wonden in onze samenleving onbehandeld blijven.
 • Erik Ten Have

  2 maanden geleden
  Veel te veel mogelijkheden om de illegaliteit in te gaan! Vast zetten tot ze vrijwillig vertrekken, dit kost de burger alleen maar geld.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.