Raadslid Mattijs Loor (D66). ,,Kun je met zo'n smalle vertrouwensbasis je werk nog doen? Die afweging moet wethouder Martien Louwers zelf maken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Raadslid Mattijs Loor (D66). ,,Kun je met zo'n smalle vertrouwensbasis je werk nog doen? Die afweging moet wethouder Martien Louwers zelf maken.” © Rens Plaschek

Hoe moet het nu verder in politiek Arnhem? ‘Wethouder Louwers moet zich afvragen of ze verder kan’

ARNHEM - Coalitiepartij D66 zegde donderdagochtend na een vergadermarathon het vertrouwen op in wethouder Martien Louwers (PvdA). Maar een meerderheid van de gemeenteraad steunt haar nog wel. Hoe moet dat nu verder? Raadslid Mattijs Loor, toekomstig fractieleider, legt het uit.

6 reacties

 • Jan Vries

  1 maand geleden
  Dit is een staartje van de "verrotte bestuurscultuur" in Arnhem. SP en D66 waren daar de grote aanjagers van volgens een onafhankelijk rapport. Dus ik zou maar niet zo hoog van de toren blazen als D66. Nu maar hopen dat onze burgemeester een goede verbindende rol kan hebben, want daar is hij o.a voor aangenomen
 • Joris Goedbloed

  1 maand geleden
  Denk dat Mattijs Loor zich beter kan bezig houden met zijn partij genoot mevrouw Kaag. Zij is namelijk onzin aan verkopen met haar testen vaccineren statement om toegang te krijgen in de maatschappij. Mensen die positief testen blijven dit lange tijd, misschien wel altijd. Zwangere vrouwen word de prik afgeraden omdat dit niet onderzocht is. Minder dan 2% heeft last bij besmetting of enig gevolg. Enige afstand is voldoende veilig om alles weer normaal te laten zijn.
 • jos Breskens

  1 maand geleden
  Als dit de manier wordt waarop D66 onder leiding van dhr. Loor plaatselijke politiek gaat bedrijven (via democratische wijze hun zin niet krijgen en dan via de pers alsnog een dolk in de rug steken) dan wordt broedermoord schering en inslag in Arnhem. Ook gij, Brutus!!
 • Jan

  1 maand geleden
  Ben het volkomen met Eelco eens. Het zit blijkbaar niet goed tussen dhr Loor en de wethouder, maar de meerderheid van de raad heeft een andere mening en daar moet dhr Loor zich bij neer leggen en niet achteraf zeuren via de krant.
 • Peter Polen

  1 maand geleden
  Komen ze hun motto wel mooi na: In Nederland laten we iedereen vrij, maar laten we niemand vallen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Arnhem e.o.