Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Hoe Renkum in een half uur een miljoen rijker werd

RENKUM - Moviera is boos op de gemeente Renkum over de winst van 1 miljoen euro die de gemeente maakte bij de doorverkoop van een perceel grond en opstal van de instelling. Moviera wil financiële compensatie. Wethouder Jasper Verstand is zich van geen kwaad bewust.

De gemeente Renkum is 11 september binnen een half uur een miljoen euro rijker geworden. Niet door de loterij te winnen, maar door een stuk grond met opstal aan de Nico Bovenweg in Oosterbeek door te verkopen. De oorspronkelijke eigenaar, stichting Moviera, voelt zich ernstig tekort gedaan. ,,Ik ben hier verontwaardigd over. Daar hoef ik geen doekjes om te winden’', aldus Moviera-bestuurder Marleen van Eijndhoven.

Huiselijk geweld

De eerste gesprekken over de verkoop van het pand, waarin een crisisopvang voor slachtoffers van huiselijk geweld is gevestigd, en de bosrijke gronden eromheen voerden Moviera en Renkum al in het voorjaar van 2015. ,,Het pand in Oosterbeek voldeed niet meer, was veel te groot. We wilden het verkopen om nieuwbouw in Arnhem te kunnen bekostigen’', zegt Van Eijndhoven. ,,We zijn naar de gemeente Renkum gestapt omdat de verkoop ingewikkeld is. De bestemming moest van maatschappelijk naar wonen worden gewijzigd. Dat is een risicovol traject.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.