Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros. © Rolf Hensel / inzetfoto: Reuters

Hoe schatrijke George Soros miljoenen verdiende aan een Arnhems volksbuurtje: ‘Kwetsbare mensen zijn de pineut’

Beleggers uit binnen- en buitenland hebben de afgelopen jaren een begerig oog laten vallen op de Nederlandse sociale huurhuizen. Goede handel. Zo zijn met ruim 600 woningen van de Arnhemse woningcorporatie Vivare miljoenenwinsten gemaakt.

37 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Verbod op verkoop sociale huurwoningen. Of verkoop aan er al hurende bewoners. Vivare moet zich schamen. Maar helaas is deze discussie hier onlangs nog gevoerd. Welke toegevoegde waarde heeft dit artikel?
 • harry de Vries

  2 jaar geleden
  en we slapen allemaal lekker verder ff mopperen ,, maar dan weer gewoon doorgaan ,, , , niet protesteren of op komen voor de mindere mens nee joh de bobo´s lekker de zakken laten vullen ,, kots misselijk wordt je ervan ,, en die zakken vullers in den haag doen er gewoon aan mee
 • Toine van Bergen

  2 jaar geleden
  En dan een SP-wethouder als Gerrie Elfrink die meewerkte aan deze deal. Vreemd toch, dart deze partij zoveel stemmen verliest de laatste jaren
 • Paul David

  2 jaar geleden
  Een Amerikaan die het beste voor heeft met de wereld moet nog geboren worden.
 • frank jansen

  2 jaar geleden
  Wij zijn de grootste nettobetaler aan Europa maar dat vindt de overheid nog niet genoeg. Het overheidsbeleid is er op gericht duizenden sociale woningen bijna gratis weg te geven aan Buitenlandse beleggers en miljarden euro's klimaatsubsidie gaan naar buitenlandse energiemaatschappijen en het Noorse staatsbeleggingsfonds. Wij blijven "gekke Henkie" in Europa.