Volledig scherm
Modeontwerpers Viktor & Rolf. © ANP Kippa

Hoge onderscheiding voor ‘Arnhems’ modeduo Viktor & Rolf

AMSTERDAM/ ARNHEM - Modeontwerpers Viktor & Rolf zijn donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani heeft ze de onderscheiding uitgereikt.

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst ter ere van het 25-jarig jubileum van het modemerk Viktor & Rolf. Het duo, opgeleid aan ArtEZ in Arnhem, geldt al jaren als twee van de meest toonaangevende Nederlandse modeontwerpers. 

Viktor Horsting en Rolf Snoeren leerden elkaar in Arnhem kennen op de kunstacademie. Na hun afstuderen vertrokken ze naar Parijs. In 1993 sleepten ze alle prijzen in de wacht op de prestigieuze talentenwedstrijd Salon Européen des Jeunes Stylistes.

State of Fashion

Het duo verwierf zich met zijn ontwerpen ook een plaats binnen de kunstwereld. Ze exposeerden in het Metropolitan Museum of Art in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen. Deze zomer was er in de Kunsthal in Rotterdam een overzichtstentoonstelling te zien ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum. 

In Arnhem was werk van Viktor & Rolf te zien tijdens modetentoonstelling State of Fashion in de voormalige melkfabriek van Coberco.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.