Het voormalig hotel Rembrandt in Arnhem.
Volledig scherm
Het voormalig hotel Rembrandt in Arnhem. © ANP

Hoger beroep dubbele hotelmoord Arnhem ingetrokken

ARNHEM - Rene de L. heeft enkele dagen voor de zitting van woensdag besloten zijn hoger beroep in de zaak van de dubbele moord in hotel Rembrandt in Arnhem in te trekken. Waarom hij daartoe heeft besloten, wil hij niet zeggen, aldus zijn advocaat Carien Langereis.

De verdachte was een tbs’er uit de Oostvaarderskliniek in Almere die twee jaar geleden niet terugkwam van zijn onbegeleid werkverlof.

Hij stal de bestelauto van zijn werkgever en verscheen een week later bij Hotel Rembrandt aan de Patersstraat in Arnhem.

Hier richtte hij op donderdag 23 maart 2017 een waar bloedbad aan door hotelier Bennie Peters en zijn vaste gast Willy van den Heuvel met tientallen messteken om het leven te brengen.

30 jaar

Een dag later werd De L. gearresteerd. Hij kreeg  een gevangenisstraf van 30 jaar en tbs met dwangverpleging.

Tegen deze straf ging hij in beroep, maar een kleine week voor de zitting besloot de verdachte toch geen trek te hebben in een nieuwe openbare rechtszaak.

,,Hij zit niet meer te wachten op de media-aandacht rond deze zaak en heeft afgelopen vrijdag besloten om het hoger beroep in te trekken”, zegt advocaat Langereis.

Of zijn beslissing te maken heeft met de media-aandacht rond soortgelijke zaken als de gewelddadige dood van Anne Faber en de Belgische Julie van Espen, weet Langereis niet. ,,Hij wil het hierbij laten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.