Volledig scherm
De verklaring op de website van Hollandsche Wind. © Screenshot

Hollandsche Wind probeert beleggers gerust te stellen

OOSTERBEEK - Beleggingsbedrijf Hollandsche Wind uit Oosterbeek, dat onderwerp van onderzoek is van de FIOD wegens vermeende oplichting, heeft een verklaring op zijn website gepubliceerd in een poging investeerders gerust te stellen.

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt echter dat er niets klopt van het verhaal van het bedrijf.

Piramidespel
De FIOD legde medio december voor vele tonnen beslag op de rekeningen van Hollandsche Wind, omdat het vermoeden bestond dat het beleggingsproduct in windenergie een piramidespel was. Daags na de beslaglegging was de monumentale villa waarin het bedrijf in Oosterbeek gevestigd was, verlaten.

Medewerkers van Hollandsche Wind beweren echter nog altijd dat de verdenkingen van de FIOD op een misverstand berusten.

Aanleiding
In de nu gepubliceerde verklaring op de website van Hollandsche Wind, valt te lezen dat één melding van de ING Bank over een verdachte transactie aanleiding was voor de FIOD om een onderzoek in te stellen. 'Banken zijn wettelijk verplicht om grotere en niet alledaagse boekingen te melden. U zult begrijpen dat bij een beleggingsbedrijf veelal grote bedragen over de bank gaan', zo staat op de site.

'Geld niet kwijt'
Het bedrijf benadrukt in de tekst dat de beslaglegging uitermate vervelend is, maar dat beleggers hun geld niet kwijt zijn. 'Wij kunnen gedurende het beslag niet over uw en onze financiën beschikken, zodat er geen enkele betaling plaats kan vinden. Vanzelfsprekend staat er op dit moment een groot bedrag van de obligatiekopers op de bankrekening veilig gesteld', zo licht Hollandsche Wind toe.

'Onjuist'
Het OM, dat belast is met het onderzoek naar het omstreden beleggingsproduct, betwist de verklaring van Hollandsche Wind. In een reactie zegt een woordvoerder dat de tekst 'onjuist' is, en dat het OM 'van meerdere banken signalen heeft ontvangen, waar de ING er één van was'.

Meer wil de woordvoerder niet kwijt, omdat het onderzoek naar de handel en wandel van het bedrijf nog in volle gang is.

Volledig scherm
Het pand van Hollandsche Wind in Oosterbeek is compleet verlaten © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.