Alexander Pechtold en Wouter Koolmees arriveren hand in hand op het Binnenhof voor aanvang van een overleg over de vorming van een kabinet. Zij deden mee aan de solidariteitsactie voor twee homo´s die in Arnhem werden mishandeld omdat zij hand in hand over straat liepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Pechtold en Wouter Koolmees arriveren hand in hand op het Binnenhof voor aanvang van een overleg over de vorming van een kabinet. Zij deden mee aan de solidariteitsactie voor twee homo´s die in Arnhem werden mishandeld omdat zij hand in hand over straat liepen. © ANP

Homohaat wordt maar zelden bestraft, wel als er ‘vieze’ of ‘gore’ wordt gebruikt

ARNHEM - Homohaat wordt maar zelden bestraft. De ongeveer 1500 aangiftes en meldingen leiden jaarlijks tot maar 7 à 8 veroordelingen. ,,En dan ook nog tot lage straffen”, stelt woordvoerder Philip Tijsma van homobelangenvereniging COC.

3 reacties

 • Grollie

  4 jaar geleden
  Wat een mooi, eigenzinning taalgebruik heeft u!
 • theet

  4 jaar geleden
  Dat homo haat zo is .komt door figuuren als jullie die maar op de voorgrond treden.hep ook homo's in familie zijn al 45 jaar Saamen zonder wat te hooren 
 • Grollie

  4 jaar geleden
  Het OM zag in de Arnhemse zaak bij voorbaat al geen snippertje bewijs dat het geweld plaatsvond vanwege de homosexuele geaardheid van de slachtoffers. Het zou DG dan ook sieren, als ze deze zaak niet meer in één adem zou noemen met homohaat. Zo worden de daders van dit geweldsincident - waarvoor ze terecht gestraft zijn - door DG ten onrechte als homohaters weggezet. In deze zaak hebben de media en aandachtsgeile politici al genoeg aan ‘judging by media’ gedaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem