Volledig scherm
Sandra Meeuwsen (rechts) zette samen met haar zoon Gido een succesvolle crowdfundactie op voor Balou. © Gerard Burgers

Hond Balou kan straks weer rennen

ARNHEM - Hond Balou gaat geopereerd worden aan zijn scheve voorpoten. De crowdfunding van baasje Sandra Meeuwsen om de operatie te betalen, heeft 4.500 euro opgeleverd. En dat binnen twee weken.

,,Fantastisch, ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan.’’ Sandra Meeuwsen uit Arnhem is door het dolle heen. Twee weken geleden zette zij, samen met haar man Willem Lohmann en zoon Gido (24), een crowdfunding op om de operatie van haar hond Balou te kunnen betalen. Het doel, 4.500 euro, is bereikt.

Balou (11 maanden oud) heeft een groeistoornis waardoor zijn voorpoten scheef staan. Springen en rennen gaan niet, zelfs kleine stukjes lopen is vaak al te veel. Een operatie kost zo’n 5.500 euro. Zelf had Meeuwsen al 1.000 euro apart gelegd.

Balou gaat op 6 september onder het mes. Bij de operatie zaagt een dierenarts een stukje uit de knieën, zodat deze beter kunnen bewegen. Ook zaagt hij één van haar voorpoten door en zet deze met ijzeren pinnen recht.

Meeuwsen haalde Balou vorig jaar december uit Bulgarije. De kritiek dat het beest haar eigen probleem is, omdat ze een ongeregistreerde hond uit het buitenland adopteerde, wuift ze weg.

,,De eerste maanden rende en sprong Balou vrolijk rond. De afwijking komt door het groeien. Iedere hond had dit kunnen overkomen.’’

,,Er zijn altijd mensen die negatief reageren’’, gaat de Arnhemse verder. ,,Maar het gaat om al die mensen die wél helpen. Dankzij hen kan Balou straks weer gewoon hond zijn.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.