Hond Nala eet het kerstbrood op; snel naar de supermarkt

VideoARNHEM - Wat doe je als je hond op de dag voor kerst het kerstbrood heeft opgegeten? Dan probeer je een nieuwe te scoren, zoals de familie Kaplan vandaag, op eerste kerstdag, deed in Arnhem. 

,,Dat was de reden van ons bezoek hier aan de supermarkt", vertelt Zana Kaplan op de parkeerplaats bij de Albert Heijn-vestiging op winkelcentrum Presikhaaf. ,,Alleen het spijs had Nala, onze lieve hond, laten liggen. Dat lust ie waarschijnlijk niet zo. Voor de rest had ie er goed van genoten.”

In het winkelwagentje bevinden zich dochter Yara en wat kleine boodschappen. Maar geen kerstbrood. ,,Ja, helaas. Albert Heijn had geen kerstbrood meer in de schappen liggen. Dan maar een kerst zonder kerstbrood.”

Tekst gaat door onder de foto.

Hond Nala met het grotendeels opgepeuzelde kerstbrood.
Volledig scherm
Hond Nala met het grotendeels opgepeuzelde kerstbrood. © Zana Kaplan
De supermarkt van Albert Heijn op Presikhaaf tijdens eerste kerstdag. Dit jaar voor het eerst ook op die dag open.
Volledig scherm
De supermarkt van Albert Heijn op Presikhaaf tijdens eerste kerstdag. Dit jaar voor het eerst ook op die dag open. © DG

In de winkel bleken meer schappen leeg. Zo waren bijvoorbeeld de laatste riblappen een dag eerder allemaal de deur uitgegaan. Ook een zoektocht in het magazijn van de vriendelijke medewerker bood geen soelaas.

,,Een minpuntje", stelde Anouk Kaplan. ,,Maar het was wel lekker rustig in de winkel. Dat was weer een voordeel.”

Rustig was het inderdaad. Maar zeker niet oorverdovend rustig. Bij de twee geopende kassa's stonden rond het middaguur rijen met ongeveer vijf wachtenden. Snel ging het wel. De meeste klanten hadden beperkt boodschappen gedaan. 

Het was vandaag voor het eerst dat in Arnhem supermarkten op eerste kerstdag open waren. Het betrof onder andere de AH-vestigingen op Presikhaaf en aan de Velperbuitensingel en de Jumbo-filialen aan de Rosendaalseweg en in Elderveld en De Laar.

Zana Kaplan zei er blij mee te zijn. ,,Jazeker. Ik ben er al helemaal aan gewend dat je altijd boodschappen kunt doen. Ik zou niet anders meer willen.”

Best handig, een supermarkt die open is op eerste kerstdag.
Volledig scherm
Best handig, een supermarkt die open is op eerste kerstdag. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.