Volledig scherm
Hoofdkantoor van de politie Gelderland-Midden aan de Snelliusweg in Arnhem. Foto Harold Schuil/De Gelderlander

Hoofdkantoor politie Arnhem ontruimd na benzinelucht

ARNHEM - Het hoofdkantoor van de politie Gelderland-Midden aan de Snelliusweg in Arnhem is vrijdagochtend ontruimd omdat er een benzinelucht hing. De lucht bleek afkomstig van de olieopslag van Shell aan de Driepoortenweg.

Het probleem werd voor de middag verholpen. In het pand aan de Snelliusweg, parallel aan de Westervoortsedijk, zijn stafafdelingen van het korps gevestigd. Onder meer de korpsleiding en de afdeling communicatie zijn het pand gevestigd.

Rond half tien klaagden medewerkers van de politie over een sterke benzinelucht. Sommige medewerkers kregen hoofdpijn en hadden geïrriteerde ogen.

De politie besloot de brandweer in te schakelen. Uit metingen bleek dat de concentratie zo laag was, dat het geen gevaar opleverde bij het inademen van de damp.

Bij controle bij Shell bleek daar de oorzaak te liggen. Volgens locatiemanager Van der Ven van Shell in Arnhem was er geen sprake van een afwijkende situatie. ,,We slaan hier benzine op, dan ruik je wel eens een benzinelucht. We hebben ook zelf gemeten en er was geen sprake van een verhoogde concentratie. Mogelijk dat de lucht sterker was het door het windstille weer.''

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.