Hoogvliet in aanbouw in Arnhem, met een omvangrijk groen dak. Op de voorgrond Villa Curnonski en rechts de woningen en winkels in de voormalige garage van Hegeman.
Volledig scherm
Hoogvliet in aanbouw in Arnhem, met een omvangrijk groen dak. Op de voorgrond Villa Curnonski en rechts de woningen en winkels in de voormalige garage van Hegeman. © Rolf Hensel

Hoogvliet verrijst in vol ornaat in Arnhem-West

ARNHEM - Op het terrein van de voormalige garage Hegeman in de Arnhemse wijk Lombok rijdt het bouwverkeer af en aan om de laatste kersen op de taart te leggen voor de nieuwbouw van supermarkt Hoogvliet. Na meer dan twaalf jaar getouwtrek over het plan volgt op donderdag 28 november de feestelijke opening.

Het indrukwekkende grasdak van het formaat voetbalveld van de super is inmiddels gereed. Blikvanger op de voorgrond is een monumentale villa die is opgeknapt om binnenkort te openen als brasserie Villa Curnonski, genoemd naar de gelijknamige Franse schrijver over gastronomie uit de vorige eeuw. Elke stap daar is nu te volgen op Facebook.

In de voormalige garage van Hegeman (op de foto rechts) verrijzen winkels en woningen. Kort voor de opening sluit buurtwinkel Spar in de Oranjestraat. Het personeel gaat aan de slag bij Hoogvliet.

De supermarkt maakt inmiddels reclame ‘voor alle Ernemmers’ met de mededeling dat Hoogvliet gaat zorgen voor de 'goedkoopste A-merken'.  Een woordvoerder van het bedrijf meldt: ‘Onze boodschappen worden nu al aan huis bezorgd in heel Arnhem.’

Om de komst van de supermarkt op de drukke doorgaande route tussen Arnhem en Oosterbeek mogelijk te maken is het kruispunt van wegen aangepast. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.