Hoon voor Arnhemse foutparkeerster: ‘Aanpakken dat soort leugenaars!’

ARNHEM - ‘Schande', ‘meteen op de bon slingeren’ en ‘goed bezig oom agent!’ Dat is een kleine greep uit de massale bijval die wijkagenten uit de Arnhemse wijk Schuytgraaf krijgen voor het beboeten van een vrouw. Ze parkeerde zonder vergunning op een invalidenparkeerplaats.

De bestuurster van de auto had een rij smoesjes in petto toen de wijkagenten haar auto controleerden. Ze zou zelf beschikken over een invalidenkaart, maar dat bleek niet zo te zijn. Ook een kaart op naam van haar man bestond helemaal niet. 

Na navraag werd duidelijk dat een invalidenkaart ook niet in aanvraag was bij de gemeente, zoals de vrouw beweerde. Het foutparkeren leverde haar een boete op. ‘Niet sociaal’, aldus de wijkagenten. 

Dat is nog zacht uitgedrukt in vergelijking met de tientallen reacties onder het bericht op Facebook. ‘Een paar meter verderop parkeren bespaart je 400 euro', merkt iemand op. ‘Had er van mij ook nog wel een extra boete bij gemogen, voor het geven van verkeerde informatie.’ Een ander: ‘Mensen die wel zo’n kaart hebben zijn de dupe. Ze had beter met het schaamrood op haar wangen de bekeuring aan kunnen nemen en excuses kunnen aanbieden’.

Volledig scherm
De auto van de foutparkeerster in Arnhem. © Wijkagenten Schuytgraaf Arnhem
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.