Stilte op de Korenmarkt in coronatijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Stilte op de Korenmarkt in coronatijd. © Rolf Hensel

Horeca in nood door trage betaling steun: ‘Schuldeisers denken dat het bij ons hosanna is’

ARNHEM - Arnhemse ondernemers in de horeca luiden de noodklok. De steun voor de vaste lasten voor hun zaak vanuit de overheid blijft al drie maanden uit. Schuldeisers zijn er ondertussen van overtuigd dat de regering nu al 100 procent uitkeert en willen geld zien.   

4 reacties

 • Joris Driepinter

  2 jaar geleden
  Een zeer groot deel van de Horeca kan nu fijn stoppen, al die vreet en zuip-tentjes die met papa's geld worden gerund door verwende snottebellen... Dan blijft over de echte horeca, de fatsoenlijke bedrijven en dan heb je minder dan de helft van het kapitaal nodig om deze redelijk te ondersteunen... Want die kunnen straks ook weer gewoon terugbetalen.
 • Loet Jansen

  2 jaar geleden
  Uiteindelijk zullen er heel veel omvallen want uiteindelijk krijgt men de rekening wel gepresenteerd en zal er betaald moeten worden ! En de deurwaarders [u weet wel de boeven die legaal uw geld stelen] varen er wel bij.!
 • H. Roberts

  2 jaar geleden
  Nederland moet stoppen met schulden maken. Dit kan nooit meer terug betaald worden en dat gaan we allemaal voelen en gaat ons heel erg veel pijn doen. En als Kaag premier wordt, zal het heel snel bergafwaarts gaan met Nederland en haar bevolking!
 • Hans de Graaf

  2 jaar geleden
  Een factuur sturen valt nog te billijken. Maar een voorschot-nota niet willen verlagen is wereldvreemd gedrag van de leverancier. Prompte en tijdige betaling in de huidige situatie is een waan-idee. Steunbetalingen komen - zeker in vergelijking met omringende landen - relatief snel, voor de ondernemers vanzelfsprekend (te) laat. Sterkte & hoop voor iedereen dat het "nieuwe normaal" niet lang op zich laat wachten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem