Volledig scherm
Arjen de Vries in een van de vernieuwde kamers van Haarhuis, het hotel aan het Stationsplein in Arnhem dat hij na twintig jaar van de hand doet. Archieffoto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Hotel Haarhuis in Arnhem verkocht aan investeerder

VideoARNHEM - Hotel Haarhuis aan het Stationsplein in Arnhem gaat over in andere handen.

Eigenaar Arjen de Vries heeft het hotel met 124 kamers verkocht aan de EHM Group, een investeringsmaatschappij die zich richt op het verwerven en ontwikkelen van projecten die met gastvrijheid te maken hebben. De EHM Group is ook eigenaar van welnessresort Thermae 2000 in Valkenburg.

De Vries was twintig jaar eigenaar van het hotel, dat dit jaar nog zijn honderdjarig bestaan vierde. Maandagochtend lichtte hij het personeel in over de verkoop. De medewerkers krijgen voortaan te maken met Wouter Dekker, die de dagelijkse leiding op zich neemt.

Concurrentie

De Vries blijft nog wel als adviseur verbonden aan Haarhuis en houdt ook nog een financieel belang. Vastgoed en exploitatie van het hotel komen door de verkoop echter volledig in handen van de EHM Group, die volgens De Vries de vereiste slagkracht heeft om mee te doen aan de top van het hotelwezen en de toenemende concurrentie te pareren.

Haarhuis investeerde de afgelopen tijd in uitbreiding en vernieuwing van kamers en staat er volgens De Vries goed voor. De recente economische crisis en de jarenlange verbouwing van station Arnhem Centraal trokken wel een zware wissel. ,,Ik ben ook bijna zestig. Dan ga je je toch afvragen hoe lang je nog je power er in kunt steken en tel je je knopen.‘’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.