Volledig scherm
Arjen de Vries (l) schudt de hand van Bas Tolmeijer (r) van de EHM Group, de nieuwe eigenaar van Hotel Haarhuis. In het midden Wouter Dekker, die de dagelijkse leiding van het honderdjarige hotel op zich gaat nemen. © Erik van 't Hullenaar

Hotel Haarhuis wil Arnhems luxe stadshotel worden

ARNHEM - Hotel Haarhuis moet binnen enkele jaren uitgroeien tot het luxe stadshotel van Arnhem.

De EHM Group, die het hotel overnam van eigenaar Arjen de Vries, gaat in elk geval investeren in meer kamers, maar wil het kwaliteitsniveau ook omhoog brengen.   

,,We gaan de mogelijkheden onderzoeken, we betrekken er het personeel bij en dan moet er over een maand of zes een masterplan liggen’’, zegt Wouter Dekker, die de dagelijkse leiding van Hotel Haarhuis op zich neemt.

Divisie

Aan de horizon ligt een stadshotel met de grandeur van landgoedhotel Warnsborn ten noorden van Arnhem. Met een verdieping onder de begane grond van 700 vierkante meter zijn er verbouwingsmogelijkheden, bijvoorbeeld voor een of meer restaurants, verdeeld over verschillende etages en een fitnessruimte. De Vries: ,,Over twee à drie jaar speelt Haarhuis een divisie hoger.’’  

De EHM Group is een investeringsmaatschappij die zich richt op het verwerven en ontwikkelen van projecten die met gastvrijheid te maken hebben. Welnessresort Thermae 2000 in Valkenburg behoort tot de portefeuille. 

Apollo

Tot halverwege dit jaar gold dat ook voor dertien hotels onder de naam Apollo. Ze gingen over naar een beursgenoteerde Israëlische onderneming. Grondlegger van de EHM Group is Arnhemmer Bas Tolmeijer, samen met Willem-Jan van Dijssel en Francesco Monaco. 

Met de overname van Hotel Haarhuis begint het spel van investeren en naar een hoger plan tillen, om na een jaar of tien een nieuwe eigenaar te zoeken, opnieuw. ,,Omdat iets creëren leuk is”, verklaart Tolmeijer. ,,En dat in mijn stad. Haarhuis moet het mooiste hotel van Arnhem en omgeving worden.”

Quote

Haarhuis moet het mooiste hotel van Arnhem en omgeving worden.

Bas Tolmeijer , Nieuwe eigenaar Haarhuis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.