Volledig scherm
In 2020 moet ook de zuidkant van de Oude Stationsstraat (links op de foto) bebouwd zijn. Foto Marina Popova

Hotel, horeca en woningen aan Oude Stationsstraat in 2020 af

ARNHEM - Projectontwikkelaar Synchroon maakt de Oude Stationsstraat in Arnhem af. Aan de zuidkant van de straat bij Station Arnhem Centraal, tussen Stationsplein en de achterkant van Luxor Live, staan eind 2019, begin 2020 een hotel met winkels en horeca en 25 tot 30 woningen.

Het is een van de losse eindjes van het project Arnhem Centraal en moet de verbinding tussen binnenstad en station versterken. „Het is de belangrijkste plek in het gebied", zegt wethouder Gerrie Elfrink. „Nu kijk je nog aan tegen de achterkant van het Nieuwe Plein, straks wordt dit een heel levendig straatje – een stukje wereldstad."

Ibis Styles
Op de kop van de Oude Stationsstraat, aan het Stationsplein, wordt een hotel gebouwd voor Accor Hotels. Dat bedrijf heeft diverse formules, maar kiest in Arnhem voor Ibis Styles, met 120 kamers. „Een keten in de goedkope categorie, met een design-interieur", zegt directeur Rudolph Schöningh.

Drie jaar
Synchroon is geselecteerd uit een zestal partijen dat concrete interesse had in de ontwikkeling van de Oude Stationsstraat. Adjunct-directeur Verhoeven verwacht over zo'n anderhalf jaar met bouwen te kunnen beginnen. „Over drie jaar moet het helemaal af zijn."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.