Volledig scherm
© Thinkstock

Huis-aan-huisbezoek voor
Arnhemmers met schulden

ARNHEM - Schuldhulpverleners van welzijnsorganisatie Rijnstad gaan binnenkort samen met wijkcoaches op bezoek bij Arnhemmers die moeite hebben hun rekeningen  te betalen. 

Op die manier hoopt de gemeente Arnhem te voorkomen dat inwoners zich in de schulden steken en steeds dieper in het financiële moeras terechtkomen. Het project heeft de naam Proeftuin Vroegsignalering en gaat op 1 april van start. 

Wijken

Het is de bedoeling dat teams volgend jaar alle wijken van Arnhem aandoen. Maar ze beginnen in de wijken Presikhaaf, Malburgen en de Geitenkamp. Daar wonen relatief veel mensen die niet in staat zijn maandelijks de rekeningen  te voldoen voor de huur, de energielasten of de zorgverzekering. 

Corporaties

Die gegevens krijgt de gemeente Arnhem van de drie woningbouwcorporaties Volkshuisvesting Arnhem, Vivare en Portaal. Maar ook nutsbedrijven als Nuon en Vitens en zorgverzekeraar Menzis trekken aan de bel. 

,,Wij werken met elkaar samen in de proeftuin. Op basis van signalen van deze schuldeisers gaan wij straks actief naar mensen toe'', zegt Sella Meijs, bestuursadviseur van de gemeente Arnhem. 

Meijs schat in dat er per maand tien huishoudens per wijk kunnen worden bezocht. Het aantal Arnhemmers met ernstige schulden dat in beeld is bij de gemeente Arnhem schommelt al jaren rond de 2.100.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.