Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Huis hacker (27) stond vol spullen van Coolblue en Wehkamp: ‘Schade kan nog veel groter worden’

ARNHEM - Een 27-jarige Arnhemmer moet 2,5 jaar cel en 10.000 euro boete krijgen voor hackerspraktijken waarvan de schade nog altijd niet te overzien is. Dat vindt de officier van justitie die dat donderdag voor de rechtbank in Arnhem eiste. De manier waarop het Openbaar Ministerie het hacken voor de rechter brengt, is nieuw: een soort proefzaak.

2 reacties

  • Joris Goedbloed

    2 jaar geleden
    Het is bijzondere rechtspraak. Bedrijven en instellingen moeten zorgen voor een goede data handling. Veel systemen deugen niet. Controle van bestellingen is heel goed mogelijk. Maar online shops doen dit niet. Een reden hiervoor is dat zij meestal goed verzekerd zijn en personeel kost veel geld. Wel denk ik dat de strafmaat in verhouding moet zijn met oudere vormen van oplichting die in het wetboek zijn omschreven...
  • JW Sanders

    2 jaar geleden
    Willem, stop met kopen bij de grote webshops en begin met het verwijderen van al je cookies(ctrl+shift+del) en zet je browserinstellingen op het hoge veiligheidsniveau. Dat is al een goeie start. Oow ja probeer Android en ios niet te gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem