Huisarts Gerrit geniet nu toch van zijn pensioen

Mensen in ArnhemGerrit van der Meer (81) komt net van de kapper af. Vroeger was hij huisarts in Arnhem. ,,Ik heb toen met bloedend hart afscheid genomen van het ‘arts-zijn’. Ook dat slijt, intussen geniet ik van mijn pensioen.”

Volledig scherm
Gerrit van der Meer © Rens Plaschek

Behalve huisarts is hij ook verzekeringsarts en tropenarts geweest. ,,Het grote verschil tussen huisarts en verzekeringsarts is toch wel dat je in die laatste functie veel meer tijd krijgt voor je patiënten. Als huisarts heb je maar tien minuten. In drie kwartier kom je veel dichter bij je patiënten.”

Van der Meer werkte in Kenia als tropenarts. ,,Dat was ook een bijzondere ervaring. Dan verzamelden mensen van heinde en verre zich in een kerk, zodat jij ze kon behandelen. Dat is nu zestien jaar geleden. Ik heb wel nog een zoon die als verslavingsarts werkt, ook bijzonder.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.