Jazzmuzikant Pierre Courbois.
Volledig scherm
PREMIUM
Jazzmuzikant Pierre Courbois. © Gerard Burgers

Huisarts wijst Pierre Courbois (79) op leeftijd vanwege corona: ‘Er is voor u geen plek in de herberg, zo klonk het’

ARNHEM - Hebben ouderen pech gehad als de intensive care-afdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen het aantal coronapatiënten niet meer aankunnen? Niet als het aan Pierre Courbois (79) ligt. 

Over exact twee weken wordt Pierre Courbois 80 jaar jong. Normaal een heuglijk feit. Maar nu, in coronatijd, zeker niet. Het geplande grote feest en de daaropvolgende concertreeks gaan niet door. Maar dat niet alleen. 

Ook de bekende Arnhemse jazzmuzikant is vanaf 23 april afgeschreven. 

‘Geen plaats in de herberg’

,,Zo voelt dat wel”, zegt Courbois. Hij verwijst naar het telefoontje van zijn huisarts, op 1 april. Pijnlijk werd de Arnhemmer daarin gewezen op zijn aanstaande leeftijd. 

Of hij er maar rekening mee wilde houden dat de ic-afdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen straks overvraagd kunnen zijn. En dat hij, mocht het coronavirus hem te pakken hebben, misschien maar beter thuis kan blijven.

,,Er is voor u geen plaats in de herberg. Zo klonk het”, zegt de jongere broer van wijlen Kitty Courbois. ,,Ongelooflijk toch? In eerste instantie dacht ik nog dat iemand een grap met me uithaalde. Mijn kleindochter bijvoorbeeld. Die doet dat normaal gesproken graag op 1 april. Maar het was dus bittere ernst.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.