Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige Rembrandt Theater aan het Velperplein in Arnhem. © DG

Ideeën genoeg voor Rembrandt, maar wie heeft er het geld voor?

ARNHEM - Wat er moet gebeuren met het leegstaande Rembrandt Theater aan het Velperplein in Arnhem? Ideeën zijn er te over: woningen, een saunacomplex, een (film)museum, een creatieve broedplaats, of toch weer een (film)theater. Hét probleem: keiharde euro’s.

De mogelijkheden kwamen donderdagavond allemaal voorbij op een avond die pandeigenaar Minerva Entertainment had belegd voor de buurt - in het theater zelf natuurlijk. 

Insteek: ideeën ophalen voor een nieuwe invulling en onderzoeken hoe de omwonenden in de Spoorhoek en het Spijkerkwartier denken over de toekomst van het markante gebouw, dat leeg staat sinds eind 2016.

Jan Willem Verhoef en Haig Balian, de mannen van Minerva, toonden zich blij met alle geopperde functies voor het oude filmtheater. ,,Maar we zijn vooral op zoek naar mensen die de ideeën kunnen uitvoeren, naar mensen met een exploitatieplan. Wij kunnen dat niet zelf”, maakte Balian duidelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.