Volledig scherm
PREMIUM
Een verzamelbak afgekeurde cd's, dvd's en video's bij Kringloopwinkel 2Switch Arnhem. © Berendien Tetelepta

Iedereen zit op Netflix en Spotify: Wat doen we met cd's, dvd's en boeken?

ARNHEM - Boeken, cd's en dvd's raken steeds meer in onbruik in het tijdperk van Netflix, Spotify en de e-reader. Pleuren we al onze zorgvuldig opgebouwde collecties in een verzamelbak bij de plaatselijke kringloop of bewaren we alles op zolder?  Een worsteling van de hedendaagse burger. 

Mirjam Thijssen-Schimmel (41) uit Arnhem stond al vele malen met haar boeken, dvd en cd-collectie in handen. Wat te doen? Iedere keer opnieuw gingen de verzamelde waren maar weer in een doos naar zolder. Maar nu ze net een kleine heeft gekregen, is er plots behoefte aan meer ruimte.

Opa en oma die op de baby komen passen, blijven eens per week slapen. ,,Dus moet onze opslagzolder een logeerkamer worden.” De boeken plaatste ze allemaal al op een verkoopgroep op Facebook. 

,,Die doe ik makkelijk weg, want ik lees pas sinds een paar jaar. Er zit dus weinig sentiment aan die boeken. Cd’s vind ik het moeilijkste. Die waren peperduur toen ik ze van mijn zakgeld kocht op mijn 16e.”

Nieuwe periode in het leven

Een groot aantal cd’s moet er nu toch aan geloven. Een nieuwe periode in haar leven, met baby, trekt haar over de streep. Een paar blijven er bewaard, die met de mooiste herinneringen. Zoals Mr. Big - To Be With You. ,,Ik moest huilen toen ik die van mijn moeder kreeg.”

Quote

Boeken doe ik makkelijk weg, want ik lees pas sinds een paar jaar. Er zit dus weinig sentiment aan die boeken.

Mirjam Thijssen-Schimmel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.