Een verzamelbak afgekeurde cd's, dvd's en video's bij Kringloopwinkel 2Switch Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verzamelbak afgekeurde cd's, dvd's en video's bij Kringloopwinkel 2Switch Arnhem. © Berendien Tetelepta

Iedereen zit op Netflix en Spotify: Wat doen we met cd's, dvd's en boeken?

ARNHEM - Boeken, cd's en dvd's raken steeds meer in onbruik in het tijdperk van Netflix, Spotify en de e-reader. Pleuren we al onze zorgvuldig opgebouwde collecties in een verzamelbak bij de plaatselijke kringloop of bewaren we alles op zolder?  Een worsteling van de hedendaagse burger. 

13 reacties

 • Maria

  3 jaar geleden
  CD's en DVD's koop ik nooit meer en ik gebruik ze ook niet meer, en daarom heb ik het grootste gedeelte weggedaan. Ik heb een digitale hifi audiospeler aangesloten op de stereo, waarop ik alles in Flac afspeel. Spotify gebruik ik alleen om kennis te maken met nieuwe muziek, maar hij is niet aangesloten op de stereo, die bestaat uit een vintage Philips versterker van 100 watt en grote Magnat speakers. Ik kocht de speakers toen ik 23 was en nu ben ik 56 en er nog steeds heel blij mee. Netflix kijk ik alleen om de documentaires, hun films en series boeien mij niet, te formule-achtig. 
 • RvzR

  3 jaar geleden
  Ik heb pas een Bluesound-module in mijn NAD M32 Digitale versterker gezet en samen met mijn Spotify Premium komt er zo'n verschrikkelijk mooi geluid uit mijn speakers..onvoorstelbaar mooi. De oude CD's kun je het beste rippen en op een NAS server, in b.v. Flac formaat, lossless opslaan. Zo heb je de voordelen van beide ...Streamen en je eigen collectie. Dat is volgens mij voor de echte liefhebber van muziek de beste oplossing.
 • SlimmeSjakie

  3 jaar geleden
  Dan ben ik ouderwets: Lees nog graag een boek. Van papier. Luister graag naar een CD met meerdere nummers van 1 artiest (niet te vergeten het boekje!). En laat me liever door een radio-programma verrassen dan naar een algoritme sturen die mijn luistervoorkeuren bepaald. En ja, Netflix kan leuk zijn - maar heeft zijn prijs. Een prijs waar vroeger - in de vorm van kijk- en luisterbijdragen - over geklaagd werd. Maar als iedereen zijn CD's, boeken en DVD's naar de kringloop brengt, ben ik er weer blij mee.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Daarom zouden we het kijk- en luistergeld flink kunnen verlagen als we de NPO zouden afschaffen. Dan kan iedereen zelf bepalen waar hij zn kijk-geld aan uitgeeft. Zou veel eerlijker en beter zijn.
 • SRB

  3 jaar geleden
  Heel veel films en series die ik leuk vind zijn niet terug te vinden op Netflix en consorten. Het aanbod in Nederland is daar gewoon te beperkt voor. Daarom houd ik bewust veel van mijn dvd’s. Daarmee houd ik ook mijn keuzevrijheid.De content op Spotify was beperkt toen ik ermee begon, maar alles wat ik leuk vind is er tegenwoordig te vinden. En voor bijzondere gevallen hou ik mijn cd’s en mp3’s achter de hand. Maar de groeiende content en het algoritme die mij naar zoveel fijne muziek leidt die ik voorheen niet kende is voor mij een reden om met alle liefde voor Spotify te betalen

In samenwerking met indebuurt Arnhem