Gerrit Averesch.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Averesch. © Marc Pluim

‘Ik sla de bruiloft van een homoseksuele collega over, maar wens hem alle geluk’

ARNHEM/ ZELHEM - Naar de bruiloft van een homoseksuele collega gaat hij niet, omdat het huwelijk in zijn geloofsovertuiging bestemd is voor man en vrouw. ,,Maar hoe ik denk over een levenswijze staat los van hoe ik naar iemand als mens kijk”, zegt Gerrit Averesch (45) uit Zelhem.

Quote

Eén keer ben ik op zondag gebeld, omdat er een student was veronge­lukt. Ik ben blij dat ze me toen wel gebeld hebben

Gerrit Averesch

Hij is gereformeerd en directeur van het instituut Engineering aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). In zijn team werken mensen uit de LHBT-gemeenschap. Geen probleem, vindt Averesch. ,,Iemand die andersgeaard is, is ook een mens en die is ook geschapen. Ik ga niet naar de bruiloft, maar wens hem wel alle goeds en geluk.”

Hoewel hij op het werk niet wordt omringd door mensen met hetzelfde gedachtegoed, vindt hij het niet ingewikkeld om zijn overtuiging met zijn professie te verenigen. Op zondag leest en beantwoordt hij geen mails en op bid- en dankdagen werkt hij niet. Collega’s begrijpen en respecteren dat. ,,Eén keer ben ik op zondag gebeld, omdat er een student was verongelukt. Ik ben blij dat ze me toen wel gebeld hebben.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.