Abou Nafi klaagt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan: ,,Ik vind het belangrijk dat ík en andere imams niet allemaal op één hoop  van haatzaaierij en radicalisme worden gegooid.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Abou Nafi klaagt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan: ,,Ik vind het belangrijk dat ík en andere imams niet allemaal op één hoop van haatzaaierij en radicalisme worden gegooid.’’ © Raphael Drent

Imam Youssef: mij wegsturen zorgt juist voor radicalisering

Youssef Arkhouch (32) liep stage bij de El Fath moskee in Arnhem. Klaar om er als imam aan de slag te gaan. Tot er in december 2018 discussie in de Arnhemse gemeenteraad over Arkhouch ontstond na vragen van de PVV. Burgemeester Ahmed Marcouch liet onversneden weten dat hij de aanstelling van ‘salafist’ Arkhouch afraadde. Het moskeebestuur zette de imam buiten de deur. Tot verontwaardiging van Arkhouch, die claimt dat hij onterecht als salafist wordt bestempeld.

Is er met u gesproken door de gemeente?
,,Ik heb tot drie maal geprobeerd via de voorzitter van de moskee in contact te komen met Marcouch zelf. Maar ik heb hem niet kunnen spreken. Er is alleen een gesprek geweest waarbij een ambtenaar van de gemeente en een ‘deskundige’ vroegen naar mijn standpunten. Maar dat was geen gesprek. Zij luisterden niet eens.”

Wat was de afspraak met de moskee over uw aanstelling?
,,Mij werd beloofd dat ik aan de slag kon, het was zo goed als rond. Iedereen was tevreden en enthousiast. En plotseling werd ik verrast met de mededeling: het gaat niks worden. Want de gemeente heeft bezwaar gemaakt.”

Quote

Ik ben de uitgelezen persoon om het tij te keren in Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.