Abou Nafi klaagt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan: ,,Ik vind het belangrijk dat ík en andere imams niet allemaal op één hoop van haatzaaierij en radicalisme worden gegooid.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Abou Nafi klaagt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan: ,,Ik vind het belangrijk dat ík en andere imams niet allemaal op één hoop van haatzaaierij en radicalisme worden gegooid.’’ © Raphael Drent

Imam Youssef: mij wegsturen zorgt juist voor radicalisering

Youssef Arkhouch (32) liep stage bij de El Fath moskee in Arnhem. Klaar om er als imam aan de slag te gaan. Tot er in december 2018 discussie in de Arnhemse gemeenteraad over Arkhouch ontstond na vragen van de PVV. Burgemeester Ahmed Marcouch liet onversneden weten dat hij de aanstelling van ‘salafist’ Arkhouch afraadde. Het moskeebestuur zette de imam buiten de deur. Tot verontwaardiging van Arkhouch, die claimt dat hij onterecht als salafist wordt bestempeld.

19 reacties

 • Erik

  4 jaar geleden
  5% moslims in Nederland... Die echt niet allemaal soldaat van Troje zijn. Hoe zie je het voor je dat die gaan overheersen? 
 • Rene Klunder

  4 jaar geleden
  Weer zo'n soldaat van het paard van Troje. Langzaam loopt ons eens zo vrije land vol met deze lieden. Steeds meer figuren die gedreven door de angstpolitiek die islam heet geven hun stem op een islamitische partij, net zo lang tot het gaat overheersen en wij autochtonen de minderheid zijn. Dan kunnen we fluiten naar onze eens zo fijne vrijheden. Maar linksdenkenden bagatelliseren dit fenomeen. Totdat het punt is bereikt van 'no return'.
 • Erik

  4 jaar geleden
  Er zijn in de politiek grotere problemen op te lossen dan deze imam in Arnhem. 
 • Erik

  4 jaar geleden
  Met alle respect geloof ik dat verkiezingen met iets meer te maken hebben dan de opvattingen van een imam in Arnhem.
 • Jan Doesburger

  4 jaar geleden
  Raqqa aan de Rijn is al geradicalisseerd. Blijven wegkijken mensen, en blijf alles goedpraten om vooral niet van islamofobie te worden beschulddigd.