Illustratie van een cleanroom bij Imec in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van een cleanroom bij Imec in Leuven.

Imec: Voor minder dan 65 miljoen naar Gelderland? Moeilijk, moeilijk

ARNHEM/ WAGENINGEN - Voor minder dan 65 miljoen euro wordt de komst van het Belgische onderzoekscentrum Imec naar Gelderland een lastig verhaal. Gelderse politici hikken aan tegen de kosten en vroegen gisteren bij een hoorzitting of het niet voor minder kon. Voor de helft bijvoorbeeld? ,,Dan wordt het een moeilijk verhaal. Er zijn ook andere provincies die ons benaderen’’, zei directeur John Baekelmans.

4 reacties

 • Janpiet

  4 jaar geleden
  Het geld kan beter besteed worden aan het mkb. Daar is het beter op z’n plaats.
 • Twan

  4 jaar geleden
  Ze zijn gek geworden bij de "Gelderse Staten". Een commercieel bedrijf overwegen te sponsoren dat in haar hele bestaan nog nooit winst heeft gemaakt. De zogenaamde "winst" die ze wel maakten betreft overgebleven subsidiegelden die vervolgens aan de aandeelhouders is uitgekeerd - lees de jaarverslagen van het moederbedrijf en dochterondernemingen er maar op na.
 • Marc

  4 jaar geleden
  Laat gaan . We betalen al veel te veel in dit land aan heel veel onzin.
 • M. Visser M.Visser

  4 jaar geleden
  Lekker naar een andere provincie laten gaan. Dat is natuurlijk gewoon bluf. Überhaupt al belachelijk dat een provincie geld betaald om een bedrijf binnen te halen. Geld kan beter besteed worden. Voor dit soort zaken heb je mannetjes van de staat nodig, geleerde hebben geen leg. Niks gebluf. Our way, of no way!

Arnhem e.o.