Immerloopark in Arnhem Zuid is omgetoverd tot ‘discgolfpark’: hindernisbaan met bomen en plassen

VideoARNHEM Park Immerloo in Arnhem Zuid is omgetoverd tot een park voor frisbeesport. Spelers van de Arnhemse frisbeeclub FC Airborn en de vereniging Bear Disc Golf  openden zaterdag officieel hun ‘18 holes Disc Golf course’ vol doelen en korven door het hele park. 

Iedereen die een frisbee meeneemt kan het spel voortaan in de natuur spelen. 

Strak langs het lichaam trekken

Volledig scherm
© Gerard Burgers

Ernst de Jager van Bear Disc Golf is nauw betrokken geweest bij de aanleg van het parcours voor de frisbee-variant van het 'gewone golf'.   Op de plaat in het gras die als startpunt dient (de tee ) legt hij uit dat de speler de schijf met de arm straks langs het lichaam moet trekken. ,,Alsof je de motor van een boot start.” Daarna is het zaak om de disc met zo min mogelijk werpen in de mand te gooien.

Wethouder Martien Louwers mag als eerste de openingszwaai verrichten. Ze kampt met afzwaaiers, zoals iedereen die de eerste onzekere passen zet op de ‘18 Holes Disc Golf Course’.  Maar degenen die het al beter af gaat krijgt weldra de korf in zicht. Daar de schijf in mikken lijkt een eitje maar valt soms tegen.

Quote

Als je alle 18 holes loopt zie je delen van het park die je nog nooit eerder gezien hebt

Gele en zwarte route

Het parcours bevat veel hindernissen. Dat zijn  vaak bomen,  boomgroepen en waterpartijen. De kenners gebruiken verschillende types schijven, om beter in te kunnen spelen op afstand, wind en draairichting van de baan. Die kenners hebben de baan al flink uitgetest. Er zijn ook al wedstrijden gehouden die via de website van frisbeesport op de voet gevolgd kunnen worden, compleet met spannend verslag.

,,We hebben geheel in Arnhemse traditie een gele en zwarte route aangelegd". vertelt De Jager met een knipoog naar Vitesse. ,,De gele route is echt gericht op beginners. Je gaat niet over water, de afstanden zijn korter. Bij de zwarte route  heb je meer uitdagingen en speel je ook over en langs het water. Als je alle 18 holes loopt zie je delen van het park  die je nog nooit eerder gezien hebt."

Volledig scherm
© Gerard Burgers

Dat kan een pipowagen zijn

De Stichting Park Immerloo behoort met FC Airborn en Bear Disc Golf tot de initiatiefnemers van het parcours. ,,We doen er alles aan om van het prachtige park een plek te maken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten". vertelt Arjan van Kalsbeek van de stichting. ,,We doen dat met een festival, een ijsbaan in de winter en met discgolf. We zijn nu bezig om een overdekte plek te maken waar mensen bij elkaar kunnen komen, Dat kan een pipowagen zijn maar ook iets anders. We hebben nog gedacht aan het voormalige paviljoen van Museum Arnhem maar dat bleek helaas ongeschikt.”

Het  project kwam tot stand dankzij subsidie van ZonMw  Sportimpuls van de rijksoverheid,  de Stichting Het Burger en Nieuwe Weeshuis, de gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem.

In Park Immerloo in Arnhem opent het 18 holes Disc Golf Course van het Sportimpuls project DISCover Airborn
Volledig scherm
In Park Immerloo in Arnhem opent het 18 holes Disc Golf Course van het Sportimpuls project DISCover Airborn © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.