Iedereen wilde zaterdagmiddag in Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem op de foto met Koen Weijland. Hij staat bekend als een van de beste e-sporters (FIFA) van de wereld.
Volledig scherm
Iedereen wilde zaterdagmiddag in Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem op de foto met Koen Weijland. Hij staat bekend als een van de beste e-sporters (FIFA) van de wereld. © Gerard Burgers

In Arnhem in de rij voor een selfie met FIFA-topper Koen Weijland

ARNHEM - Koen Weijland speelt al jaren topvoetbal. Op een beeldscherm welteverstaan. De FIFA-speler is vijfvoudig Nederlands kampioen, stond onder contract bij Ajax en was ook een paar keer de beste van de wereld. De e-gamer kwam zaterdag voor een meet & greet naar winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem.

Tientallen fans staan Koen Weijland tussen dranghekken op te wachten in het winkelcentrum. Ook de 12-jarige Ben Clous. Hij is er vanuit Vleuten speciaal voor naar Arnhem gekomen. ,,Hij is een van de grootsten. Ik kijk vaak naar filmpjes van hem op YouTube.” 

Helemaal vooraan staat de 14-jarige Nilaya Ciftci uit Arnhem. Zodra haar idool op het podiumpje er klaar voor is, rent ze naar hem toe en bespringt hem. De verbouwereerde Weijland vangt haar op en zet haar even later weer neer. Nilaya heeft vochtige ogen als ze een selfie maakt van haar momentje met de e-gamer. ,,Het was geweldig. Ik ging er helemaal van trillen”, zegt ze na afloop.

Boekel

De een na de ander heeft een kort gesprekje met het idool. Luuk van Kortenhof (15) uit Boekel, bijvoorbeeld. Een fervent FIFA-speler. Hij wint naar eigen zeggen 22 van de 30 wedstrijden. Luuk logeert bij een neef in Arnhem. ,,Ik heb veel van hem geleerd.”

Weijland, geboren in Oosterbeek, na afloop: ,,Dat ik gewaardeerd word, merk ik door de reacties op mijn YouTube-filmpjes. En er keken afgelopen zondag 11.500 mensen tegelijkertijd naar een livestream. Maar dit contact met fans is persoonlijker. Ik krijg er nieuwe energie van.”

Op de foto met het idool.
Volledig scherm
Op de foto met het idool. © Gerard Burgers

De meet & greet was zaterdag onderdeel van het evenement Fit Kids. Kinderen, maar ook ouderen, hadden in het winkelcentrum de gelegenheid om allerlei sporten, waaronder e-sporten, te beoefenen. Bij alle sporten stond bewegen centraal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.