Beeld van de laatste Keti Koti-herdenking in Park Sonsbeek in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de laatste Keti Koti-herdenking in Park Sonsbeek in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

In Arnhem moet je straks twee nieuwe monumenten kunnen bewonderen: één voor Keti Koti en één voor de gastarbeider

ARNHEM - Arnhem krijgt er twee monumenten bij. Eén voor de gastarbeider en één voor Keti Koti, de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij.

12 reacties

 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Goh, als iemand een hond uit het water haalt of een omaatje helpt met oversteken wordt er al geroepen om een standbeeld (waarom niet meteen een stadion, jongens?) maar nu zijn het er opeens te veel? Whahaha. Altijd wat te lachen hier.
 • tgm beuningen

  4 maanden geleden
  Ps, dat een kolonist (....!) een monument _voor de gastarbeider_ wenst heeft trouwens wel iets, man man...
 • tgm beuningen

  4 maanden geleden
  Waarom gastarbeiders hier een monument zouden hebben verdiend is me niet duidelijk. Lijkt me meer op zijn plaats in Marokko en Turkije, aangezien men daar heel veel profijt van hier verblijvende landgenoten heeft. En als er in Arnhem ooit sprake is geweest van slavernij, waren die slaven niet van kleur maar wit. Maar voor die mensen zal dit monument wel niet bedoeld zijn, kortom 2 totaal misplaatste initiatieven, imo.
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Komt er ook een monument voor de mensen die Arnhem na de oorlog weer opgebouwd hebben. Die hebben echt heel hard gewerkt.
 • Ton Boelens

  4 maanden geleden
  Het afschaffen van de slavernij en het ooit hebben bestaan van slavernij lijkt me alleszins monumentwaardig, maar Nederlands en niet Arnhems. De "gastarbeider" ? Wat herdenk je? Ook de Duitse gastarbeider ut de 19e eeuw? (dat waren er veel). Het in één adem noemen met met monument voor slavernij voelt trouwens best scheef.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.