Na de bevrijding van Arnhem. Teruggekeerde evacués worden door fotograaf P.J. de Booys vastgelegd terwijl ze vanonder de Velperpoort de verwoesting bekijken die de Slag om Arnhem en het bombardement in april 1945 veroorzaakt hebben in onder meer de Steenstraat.
Volledig scherm
Na de bevrijding van Arnhem. Teruggekeerde evacués worden door fotograaf P.J. de Booys vastgelegd terwijl ze vanonder de Velperpoort de verwoesting bekijken die de Slag om Arnhem en het bombardement in april 1945 veroorzaakt hebben in onder meer de Steenstraat. © P.J. de Booys/Gelders Archief

In Arnhem was bij de bevrijding alles anders. Die tweede slag is slechts een voetnoot bij de eerste

Column OnderlangsIn Arnhem was alles anders. Het begint al met de datum. De stad is niet bevrijd op 5 mei. Met het zetten van een handtekening in Hotel de Wereld in Wageningen. Maar op 14 april, na een veldslag van twee dagen. 

 1. Ex-wielerprof is nu fietsburgemeester: ‘Het is druk met fietsers, maar beter dat dan thuis op de bank’
  PREMIUM
  2

  Ex-wielerprof is nu fietsburge­mees­ter: ‘Het is druk met fietsers, maar beter dat dan thuis op de bank’

  ARNHEM - Maarten Tjallingii zette vijf jaar (en zes dagen) geleden een kroon op zijn wielercarrière door in de Nederlandse aanloop van de Giro d’Italia als eerste boven te komen op de Posbank. In hartje Arnhem mocht hij daarna, toegejuicht door duizenden stadgenoten, de blauwe bergtrui aantrekken. Na de Giro was het gedaan met wielrennen. Maar nog altijd is de fiets zijn beste vriend.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

Arnhem e.o.