Petra Eijkelkamp van Lasbedrijf Helldörfer in Arnhem prepareert het verroeste staal van Arnhems beroemde Rijnbrug met lijnolie.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Eijkelkamp van Lasbedrijf Helldörfer in Arnhem prepareert het verroeste staal van Arnhems beroemde Rijnbrug met lijnolie. © Rolf Hensel

In bomkrater gevonden restant ‘Brug te Ver’ wordt gedenkteken bij Frostbrug

VideoARNHEM - Arnhem krijgt een nieuw gedenkteken. Maandag is het 75 jaar geleden dat de ‘Rijnbrug bij Arnhem’ in de nasleep van de Slag om Arnhem werd vernietigd door de Geallieerden. Een vorig jaar gevonden stuk staal van die brug zal daar voortaan aan herinneren.

Het stuk staal - 1,6 centimeter dik, zo’n 4 meter lang en 1,5 meter breed - dook in februari 2018 op bij archelogisch onderzoek op het voormalige Coberco-terrein aan de voet van de John Frostbrug. Samen met een Duitse Stahlhelm en een dertien meter lange rupsband van een Duitse tank.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.