Een handhavingsmedewerker. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een handhavingsmedewerker. Foto ter illustratie. © ANP

In één weekend vele tientallen boetes voor corona-overteders in regio: ‘Het bekeuren werkt’

ARNHEM/ NIJMEGEN - Vele tientallen inwoners van deze regio hebben afgelopen weekeinde een boete gekregen omdat zij de coronaregels negeerden. In Arnhem en Neder-Betuwe kregen groepen zelfs twaalf bekeuringen.

6 reacties

 • Realist1975

  1 jaar geleden
  Anne, Er is toch ook twee weken verteld dat het niet mag? Kortom, tijd genoeg. Of voed jij de kinderen zo op dat ze 100 keer dezelfde fout mogen maken? Iets met zachte heelmeesters! Daar is nu geen tijd voor!
 • Anita de Bie

  1 jaar geleden
  Bekeuring voor motorrijders die duo passagier bij zich hebben 
 • Desirea

  1 jaar geleden
  Twee weken terug was het zoveel mogelijk waarschuwen nu is het inderdaad zoveel mogelijk bekeuren. Met andere woorden de tijd van waarschuwen is voorbij en die tijd was ook ruimschoots. Dus wie niet horen wil........
 • Rho

  1 jaar geleden
  Ik zag een groepje van 3 jongens die bij de supermarkt boodschappen hadden gedaan en over straat liepen, bekeurd worden. Voor die jongens is betekent dat maanden voor niks vakkenvullen om de bekeuring te kunnen betalen. Ik lees nu dat een feest met 14 man alleen maar waarschuwingen opleverde. Natuurlijk heeft iedereen zich te houden aan de maatregelen, maar er is wel sprake van willekeur zo. 
 • Jong

  1 jaar geleden
  Nu ook nog de wielrenners die met z’n alle naast elkaar rijden midden op de weg.Als je de touwtjes aantrekt dan voor iedereen.
 1. LIVE | Kabinet ontvangt 750 voorstellen voor corona-app, groot deel bemanning Frans vliegdekschip besmet
  Play

  LIVE | Kabinet ontvangt 750 voorstel­len voor corona-app, groot deel bemanning Frans vliegdek­schip besmet

  Het kabinet wil ‘stap voor stap’ naar versoepeling van de getroffen corona-maatregelen, zei premier Rutte vanavond. ,,Het loket gaat niet in één keer open.’’ Volgens Rutte zal er ‘maatwerk’ nodig zijn om aan de anderhalve meter-samenleving te voldoen. In Duitsland en België, die beiden vandaag de beperkende maatregelen verlengden, wordt bij die overgang het dragen van een mondkapje geadviseerd, maar Nederland is van mening dat het breed inzetten van mondkapjes ‘niet wenselijk’ is. Lees in ons liveblog alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’
  PREMIUM
  woningcrisis
  31

  We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’

  Verwoede pogingen om het woningtekort op te lossen, schieten in Oost-Nederland hun doel voorbij. Er worden vooral dure huizen gebouwd, terwijl er juist een schreeuwende behoefte is aan ‘betaalbare’ woningen voor starters. Ondanks goede voornemens, miljardensubsidies van het Rijk, miljoenen van provincies en beloftes lukt het gemeenten vooralsnog niet dat tij te keren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.