Volledig scherm
PREMIUM
De repetities voor het stuk. © Gerard Burgers

In theaterstuk Club Catharsis wordt het leed vol omarmd

ARNHEM - Leed verdoven? Nee, je moet het ten volle ondergaan. Dat gebeurt in ‘Club Catharsis’ van Toneelgroep Echo en de Veenfabriek. 

Toneelgroep Echo uit Arnhem bouwt met de Veenfabriek uit Leiden Huis Oostpool in Arnhem de komende dagen om tot Club Catharsis. Waar leed wordt omarmd in plaats van verafschuwd en verdoofd. 

Leegte van het bestaan

Hoofdrolspeelster Claire belandt in deze parallelle wereld, op zoek naar erkenning en zingeving en in een poging zich te onttrekken aan de leegte van haar bestaan. Anna Schoen, die in het stuk de zus van Claire speelt, vertelt in vijf rampzalige, pijnlijke en dramatische gebeurtenissen het verhaal van deze zwart-komische thriller.

1. Overgave

 ,,Het moment waarop Claire de club binnenstapt, heeft zij het gevoel dat dit het laatste is wat zij kan doen om de muur rond haar besloten wereld te doorbreken. Maar zo gauw ze de drempel over is, kan ze niet meer terug. Ze moet beloven alles van zichzelf te laten zien, tot in het diepst van haar ziel. Aanvankelijk is ze toeschouwer, zonder dat ze aan de gebeurtenissen deelneemt. Het begint met hoe haar zus haar beschrijft aan haar minnaar. En dat is niet positief.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.