In water staande auto op Arnhemse Benedenkade is geborgen

videoARNHEM - De auto die zaterdagmiddag voor een deel in het water heeft gestaan op de benedenkade van de Arnhemse Rijnkade, is zaterdagavond geborgen. Bergingsbedrijf Van Amerongen heeft de wagen op de bovenkade getakeld. 

Eigenaar van de auto was een Duitser. Hij had zijn auto op de lage kade geparkeerd, kennelijk zonder zich te realiseren dat de lage kade onder water zou komen staan. Toen hij terugkwam om zijn wagen mee te nemen, stond de wagen al in het water. 

De man probeerde door het toen nog lager staande water weg te rijden, maar de motor sloeg af. Waarschijnlijk doordat er water in de motor is gekomen, was er geen beweging meer in de wagen te krijgen. 

Volledig scherm
De auto in het water. © Roland Heitink

Het water van de Beneden-Rijn is over zijn hoogste punt heen

De auto stond onder het gebouw van Airborne at the Bridge, de dependance van het Ooterbeekse Airbornemuseum op de Arnhemse Bovenkade. Medewerkers van de gemeente Arnhem hebben bergingsbedrijf Van Amerongen ingeschakeld om de auto te bergen. Dat moest gedaan worden, want door het stromende water zou de auto van zijn plek kunnen komen en ergens tegen aan kunnen botsen of met de rivier mee kunnen gaan. Dat mocht niet gebeuren. 

Het water van de Neder-Rijn heeft zijn hoogste punt inmiddels bereikt. Daarom zou het water nooit hoger zijn gekeken dan ter hoogte van de wielen van de auto.

Volledig scherm
De auto is uit het water gesleept © Roland Heitink

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.