Volledig scherm
Test met het waterloos wassen van een auto. © Gerard Burgers

In weekend plek voor 100 auto's onder Frostbrug

ARNHEM - Bezoekers van Arnhem kunnen vanaf deze zaterdag parkeren op het terrein van stichting Volkshuisvesting Arnhem aan de Nieuwe Kade. Als openingsactie is zaterdag het eerste uur gratis.

De parkeerplaats met de naam Dienst P7 ligt onder de John Frostbrug en biedt, alleen in het weekeinde, ruimte aan 80 tot 100 auto's.

Tarieven
Op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur en zondag tussen 11.00 en 18.00 uur kan er geparkeerd worden voor 1,80 euro per uur, ruim een euro onder het tarief van de parkeerplaatsen van de gemeente. Dagkaarten kosten 7,20 euro.

't Broek Omhoog
Dienst P7 is een initiatief van stichting 't Broek Omhoog. De stichting wil mensen in de Arnhemse wijk 't Broek dichter bij elkaar brengen en waar nodig weer aan het werk wil helpen.

't Broek Omhoog mag de parkeergelegenheid van Volkshuisvesting buiten werktijden uitbaten om daarmee werkgelegenheid te creëren.

Extra Diensten
Naast parkeren biedt P7 nog andere diensten aan. Zo is er een parapluservice en kun je je auto waterloos laten wassen. „Vrijdag hebben we waterloos wassen succesvolle getest. Je spuit een auto in met een schoonmaakmiddel waarmee vuil wordt opgelost zonder water te gebruiken", zegt Rob van Sprang, projectleider van Dienst P7.

„We gaan het aanbod van diensten nog uitbreiden. Zo willen we in de toekomst een pakketdienst aanbieden. Je kunt dan bijvoorbeeld je inkopen alvast naar de parkeerplaats laten brengen zodat je er niet de hele dag mee hoeft te sjouwen."

Gemeente
De gemeente is blij met Dienst P7, zo laat een woordvoerder weten. „Het verlicht de parkeerdruk in het centrum die ontstaan is na het autovrij maken van de markt. De diensten die ze aanbieden passen in het beeld van Arnhem als gastvrije stad.”

Volledig scherm
Locator naar parkeerplaats

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.