Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © AD

Inbraakgolf in Arnhem-Noord: gaatjesboorder slaat in diverse wijken tientallen keren toe

ARNHEM - Eén of meer gaatjesboorders houden de wijken uit de jaren dertig in Arnhem-Noord al maanden in hun greep. Wijkagent Eric Hortensius spreekt van tientallen aangiftes. Sommige wijkbewoners hebben het op buurtapp Nextdoor zelfs over tachtig meldingen.

6 reacties

 • Henny Boone

  3 maanden geleden
  M.Bruin Er staat in het wetboek dat men huis en haard mag verdedigen . Let wel met gepast geweld ik doe aan honkbal en heb de handschoen en bal met de honkbal knuppel binnen handbereik.
 • m bruijn

  3 maanden geleden
  @Els Weber-van Dreuten: Ik heb mensen gesproken die overdag inbrekers in hun huis aantroffen die via de regenpijp aan de voorkant door het openstaande slaapkamerraam op de 1e etage naar binnen waren gekomen en absoluut niet onder de indruk waren dat ze betrapt waren. Wij zijn immers niet bewapend en we mogen niks. In die wijk ken ik persoonlijk nog 2 mensen waar in die periode is ingebroken. Daarna verplaatste het zich naar een andere wijk. Wat misschien helpt is een burgerwacht.
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Hang een lamp op die automatisch aangaat als er iemand bij de deur staat, ik denk dat het dan snel afgelopen is. Politie zien je volgens mij nergens meer, die komen alleen in actie bij knokpartijen.
 • patrick wijgman

  3 maanden geleden
  …ok dan maken we dit ook inclusief , gender neutraal en m/v, maar dat neemt het probleem niet weg. Probleem is ook nog dat als je als burger iemand betrapt en (per ongeluk) iets aandoet….vul maar in
 • m bruijn

  3 maanden geleden
  @patrick wijgman: Het is niet een enkel heerschap. Het is een bende die systematisch alle wijken in onze streek waar wat te halen valt afstruint. Te weinig politie, te lage pakkans, juridische haarkloverij, te weinig straf maakt dat deze bendes hun gang kunnen gaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.