Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Inbreker gestoken met mes: kwestie van zelfverdediging of ‘eigen rechter spelen’?

Een 36-jarige Arnhemmer die op 12 maart in een woning aan het Abshovenpad een inbreker neerstak moet van het Openbaar Ministerie vijf jaar onvoorwaardelijk krijgen. ‘Eigen rechter spelen’, vindt justitie. 

14 reacties

 • N Barros

  4 maanden geleden
  Die man verdient een lintje , belachelijke rechtspraak in dit Nederland……
 • Peter Van Brakel

  4 maanden geleden
  Knettergek . Het is een recht om lijf en goederen te verdedigen. Voor de inbrekers is het bedrijfsrisico. Jammer dat hij het kan navertellen. Het moet natuurlijk wel getoets worden anders kan je altijd zeggen het was een inbrekers
 • Henk Houwers

  4 maanden geleden
  Noodweer wordt een probleem als je bewust en volgens plan, na ampel beraad, de inbreker te lijf gaat. Hoe terecht en begrijpelijk ook om je have en goed te beschermen.
 • j huisman

  4 maanden geleden
  gedegen onderzoek én ondervraging van alle betrokkenen zal misschien (!) hebben uitgewezen dat de verdachte geen enkele aanleiding had om een steekwapen te gebruiken. Dat weten we niet, óók de reageerders hier niet... De advocaat (en misschien de rechter) zal inzetten op "extensief noodweerexces", artikel 41 lid WvS. Kortom; voor de werkelijk geïnteresseerden; even afwachten en niet (ver)oordelen.
 • Lien Lien

  4 maanden geleden
  Je mag je eigen huis niet eens meer verdedigen. Waanzin ten top.
 1. Wisseling van de wacht bij roemrijk Arnhems eetcafé 
 ‘Na korte opfrisbeurt blijft Sint Jan gewoon Sint Jan’
  PREMIUM
  Interview

  Wisseling van de wacht bij roemrijk Arnhems eetcafé ‘Na korte opfris­beurt blijft Sint Jan gewoon Sint Jan’

  Eetcafé Sint Jan in Arnhem gaat na dit weekend een paar dagen dicht voor een opfrisbeurt. ,,Wees gerust, het gebeurt in de stijl van Sint Jan”, weerklinkt het. De verfkwastenbrigade markeert een mijlpaal in de historie van de markante kroeg aan het Jansplein. Na bijna 25 jaar houden John en Ingrid Pricken het voor gezien. Thomas en Joyce Doornekamp stappen erin, als nieuwe generatie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem