Volledig scherm
Still van het beeld van de bewakingscamera toont de inbrekers die een fiets naar buiten rijden bij de woning in de Burgemeesterswijk in Arnhem © Eigen beeld

Inbrekers houden examenkandidaat Arnhem uit slaap

ARNHEM - Inbrekers hebben vannacht een 17-jarige Arnhemse uit haar slaap gehouden, terwijl ze op tijd naar bed was gegaan om uitgerust te zijn voor de eerste dag van haar havo-examen. 

De vader van het meisje, Edwin Rijkaart, werd om half drie wakker van gerommel en zag twee mannen in de achtertuin van zijn woning lopen. 

Binnen een minuut nadat hij het alarmnummer had gebeld, was de politie ter plaatse. 

De verdachten waren echter al gevlogen, met medeneming van twee fietsen. Beelden van de bewakingscamera bij de woning laten dat zien. Zelfs met speurhond lukte het de politie niet de verdachten op te sporen. 

Quote

Ik dacht dat ze niks had gehoord

Edwin Rijkaart

Volgens Rijkaart zijn ook andere woningen in de wijk door dieven bezocht. Meer nog dan over de gestolen fietsen zat hij in over de nachtrust van zijn dochter. ,,Ik dacht dat ze niks had gehoord, maar vanochtend vroeg ze waarom de politie vannacht bij ons aan de deur was.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.