Volledig scherm
De politie reed de inbrekers klem in Arnhem. © Politie Arnhem-Zuid

Inbrekers in Huissen vluchten met 200 kilometer per uur, maar worden klemgereden in Arnhem

BEMMEL / ARNHEM - Een inbrekersduo dat op een industrieterrein in Huissen actief bleek, werd vrijdagnacht door politie gecontroleerd, maar ging ervandoor. Na een spectaculaire achtervolging werden zij in Arnhem klemgereden.

Het duo reed in een auto rond op een industrieterrein in Huissen, waarop de politie de wagen wilde controleren. Toen de agenten uitstapten, reed de auto snel weg, meldt de politie Arnhem-Zuid op Facebook.

De politie zette de achtervolging in en daarbij werden volgens de politie snelheden gehaald van 200 kilometer per uur. De inbrekers vluchtten in de richting van Bemmel, om vervolgens via Haalderen naar Arnhem-Zuid te rijden. 

Het Lingewaardse team van de politie had inmiddels de Arnhemse collega’s gealarmeerd. In Arnhem-Zuid werd het voertuig van de het inbrekersduo al snel klemgereden. Een van de inbrekers probeerde nog te voet te ontkomen, maar die werd ‘onderuit gehaald en aangehouden’. De ander bleef in de auto zitten.

De verdachten zijn een man van 35 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 22-jarige vrouw uit Zutphen. 

Op het industrieterrein bleek volgens de politie een bedrijf te zijn opengebroken, waarvan mogelijk meerdere goederen zijn gestolen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.