Volledig scherm
Museum Bronbeek. © Museum Bronbeek

Indisch Centrum kan op Bronbeek in Arnhem blijven

ARNHEM - Het is mogelijk om het Indisch Herinneringscentrum (IHC) op landgoed Bronbeek te behouden en te ontwikkelen tot een volwaardig nationaal ontwikkelingscentrum. Dat staat in een een nog vertrouwelijke notitie van voormalig Gelders gedeputeerde Hans Esmeijer.

Hij heeft als verkenner in opdracht van de Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje onderzocht of en zo ja hoe het Indisch Herinneringscentrum voor Bronbeek behouden kan blijven.

Cornielje gaf Esmeijer die opdracht omdat ook Den Haag als locatie voor het herinneringscentrum in beeld is. Cornielje wil het centrum in Arnhem houden.

Voorwaarde
Dat is mogelijk, schrijft Esmeijer. Voorwaarde is wel dat de gemeente Arnhem, de directie van het Indisch Herinneringscentrum én het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek daarover snel een akkoord bereiken.

Te weinig ruimte
Het Indisch Herinneringscentrum is sinds 2008 op Bronbeek gevestigd. Het heeft daar nu te weinig ruimte en is daardoor niet in staat om te doen waarvoor het is opgericht.

Het IHC heeft als doel het verspreiden van de kennis van de geschiedenis van het voormalig Nederlands-Indië en Indonesië, vanaf begin 1900 tot heden.

Lees meer meer over het Indisch Herinneringscentrum in De Gelderlander van donderdag 24 november, of digitaal.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.