Volledig scherm
Kevin Rijke (IPKW, links) en Jan van Dellen (wethouder Arnhem) met de prijzen in handen. Van Dellen torst de award voor ‘Beste Circulaire Regio 2018' voor Arnhem-Nijmegen. © Regio Arnhem/Nijmegen

Industriepark Kleefse Waard in Arnhem mag zich meest duurzame bedrijventerrein in Nederland noemen

ARNHEM - Industriepark Kleefse Waard in Arnhem (IPKW) heeft donderdagavond de Circular Economy Award gewonnen tijdens het BT Event dit jaar. Daarmee mag het industriepark zich de meest duurzame werkplek van Nederland noemen. 

Het is de tweede keer dat de award wordt uitgereikt tijdens het congres voor bedrijventerreinen. De prijs is speciaal voor bedrijventerreinen in Nederland die nu al hun werkprocessen aan verduurzamen zijn.

IPKW was samen met Brainport Industries Campus in Eindhoven en Businesspark Waarderpolder in Haarlem genomineerd voor de prijs. De jury heeft bij de nominaties gelet op duurzame en innovatieve ideeën die meteen worden toegepast op het bedrijventerrein. 

Ook werd gekeken naar de manier waarop het bedrijventerrein deze ideeën naar buiten brengt en samen met de directe omgeving probeert zo duurzaam mogelijk te werken. Circulaire economie houdt in dit geval in dat er zo min mogelijk afval ontstaat en dat zo veel mogelijk producten hergebruikt worden. Ook worden innovatieve en ‘groene’ manieren van werken aangemoedigd.

De kracht van het bedrijventerrein in Arnhem ligt volgens de jury in het meerjarenplan dat ze voor zichzelf hebben opgesteld en hoe ze duurzaamheid toepassen door bijvoorbeeld een afvalteam op te richten. Ook focust IPKW zich op het duurzaam herinrichten van gebouwen. 

Wat de jury vooral aansprak, was de duidelijke communicatie over innovatieve plannen en het feit dat IPKW ze samen met de omgeving uitvoert.

Vorig jaar won de regio Arnhem-Nijmegen al de prijs voor ‘Beste Circulaire Regio 2018’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.