Volledig scherm
Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. IPKW Westervoortsedijk © IPKW

Industriepark Kleefse Waard maakt kans op prijs

ARNHEM - Industriepark Kleefse Waard is in de race voor de Circular Economy Award 2019, een landelijke prijs voor duurzame bedrijfsterreinen.

Het IPKW moet het opnemen tegen Brainport Industries Campus in Eindhoven en Businesspark Waardepolder in Haarlem.

De jury heeft deze bedrijfsterreinen als ideale 'werklocaties' uitgekozen omdat ze zich onderscheiden in vernieuwende ontwikkelingen in de strijd tegen milieuvervuiling, verspilling en de opwarming van de aarde. Toverwoord is daarbij de circulaire economie, waarin geen afval meer bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. De regering wil dat Nederland in 2050 volledig circulair draait.

Uitreiking

De prijs wordt donderdag 31 oktober uitgereikt op het congres over vestingingsklimaat en regionale innovatie BT Event bij IPKW in Arnhem. De vakjury bestaat uit Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen, voorzitter), Guus Mulder (TNO), Aeisso Boelman (duurzaam ontwikkelaar Fakton ) en Yasha Schadee (Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen SKBN). Twaalf bedrijventerreinen waren genomineerd voor de finale.

Juryvoorzitter Cees-Jan Pen: 'We zien heel veel locaties waar circulaire ambities hoog in het vaandel staan. Veel van die ambities bevinden zich echter nog in de planfase, het zijn ontzettend goede ideeën en plannen. De drie finalisten laten zien dat er ook resultaten worden geboekt, waar andere werklocaties van kunnen leren.'

Duidelijke visie

Het IPKW behoort tot de laatste drie dankzij een duidelijke visie en de uitvoering van mooie plannen. Lof is er voor het duurzaam herontwikkelen van het oude fabrieksterrein, de elektrische laadpunten en de broedplaats Greenhouse voor aanstormend ondernemend talent op het gebied van energie- en milieutechnologie.

Al sinds 2005 kiest het platform over vestigingsklimaat en regionale innovatiekracht BT jaarlijks het beste bedrijventerrein van Nederland. Industriepark Kleefse Waard was al een keer winnaar.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.