Jessica in de gemeenschappelijke woonkamer van Het Droombankje in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jessica in de gemeenschappelijke woonkamer van Het Droombankje in Arnhem. © Rolf Hensel

Ineens stond Arnhemse Jessica met haar zoon op straat: ‘Ik kreeg gewoon geen hulp’

ARNHEM - Opvanglocaties in de regio zien steeds vaker daklozen binnenkomen, die door een noodsituatie op straat zijn beland. Jessica, een gescheiden dertiger uit Arnhem, is een van hen. Ze adviseert lotgenoten snel hulp te zoeken. ,,Ik voelde mij in het begin te trots.’’

31 reacties

 • Jackson

  3 jaar geleden
  Mensen die schulden maken moeten die ook aflossen natuurlijk, als je als schuldenaar de boel gaat  traineren om onder de schuld uit te komen is beslaglegging een probaat middel om betaling af te dwingen of afspraken na te komen. In Engeland hebben ze een zelfde systeem als in ons land. Niet willen betalen is op de blaren zitten, niet kunnen betalen is keiharde afspraken maken met termijnbetalingen over langere tijd. Als het dan nog niet goed komt, zijn de gevolgen voor jou.
 • Quinten Bakels

  3 jaar geleden
  40.000 anonieme reacties die het beter weten onder de lijn--------------------------------------------------------------------------------
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Lowie... voor je kinderen krijg je kinderbijslag - de overheid komt je tegemoet.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Kijk op TV... deurwaarders UK - waar je ziet dat deurwaarders in Engeland met toestemming van de High Court geld en goederen in beslag nemen bij mensen met (huur) schulden en betalingsachterstand. Ook mensen die vanwege huurschuld binnen 4 uur hun woning moeten verlaten, waarbij de sloten worden verwisseld.Gelukkig dat dit in Nederland niet zo erg is... alhoewel?
 • Jeempie

  3 jaar geleden
  De gemeente Arnhem doet er verstandig aan om alle rechtzaken waar huisuitzetting bedongen is onder de loupe te nemen. Alle wooncooperaties schijnen dezelfde methodieken te gebruiken in Arnhem en zij hebben een onderlinge samenwerking op bestuurlijk niveau. Uiteindelijk worden er altijd enorme extra kosten opgevoerd die de gedupeerde huurders betalen moeten. De hulpverlening word simpelweg buiten spel gezet..!

In samenwerking met indebuurt Arnhem