Kinderen bekijken de Canon van Nederland in het Openluchtmuseum in Arnhem.
Volledig scherm
Kinderen bekijken de Canon van Nederland in het Openluchtmuseum in Arnhem. © Marina Popova

Internationale trofee voor Canon van Nederland in Arnhem

ARNHEM - De Canon van Nederland in het Openluchtmuseum in Arnhem heeft de internationale trofee gewonnen bij de jaarlijkse uitreiking van de Museums + Heritage Awards for Excellence. 

De onderscheidingen worden gezien als  de Oscars van de museumwereld.  

Kosmann de Jong, het Amsterdamse bureau voor tentoonstellingsontwerpen, werd met deze trofee gelauwerd voor zijn ruimtelijke en grafische bijdragen aan de presentatie voor de Canon van Nederland. 

Geschiedenis

De spectaculaire presentatie, met fysieke, interactieve en audiovisuele media, laat de geschiedenis van Nederland zien, van hunebed tot heden, aan de hand van de lijst met vijftig themavensters waarin de Canon de Nederlandse geschiedenis samenvat.

De jury roemt de presentatie om ‘de indrukwekkende samenwerking van verschillende partijen die zich op een dynamische manier manifesteert,’ en noemt de Canon van Nederland ‘een schitterend voorbeeld van interpretatie’.

Vakevenement

De Museums + Heritage Awards Show is het grootste vakevenement voor professionals op het gebied van musea, erfgoedbeheer en culturele attracties. 

De trofeeën worden toegekend aan voortrekkers in de erfgoedsector, en belonen deskundigheid en innovatie bij musea, galerieën en attracties in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.

De tentoonstelling in het Openluchtmuseum is tot stand gekomen in samenwerking met film- en animatieontwerper Redrum en interactive designer IJsfontein onder leiding van art director Pieter van der Heijden van XPEX.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.